Lopp i Trelleborg 2017

Vår Trelleborgsklassiker med tre lopp avslutades ju 2015, men flera nya lopp har tillkommit sedan dess och här listar vi alla löplopp i Trelleborg under 2017 som vi känner till. Hoppas vi ses på startlinjerna! 


16 APRIL: SYDKUSTEN MARATHON (ca 42 km)

En mara längs sydkusten med start vid Falsterbo fyr och målgång i Smygehuk som sprangs första gången i juli 2014 och kan springas när som helst ”gerilla stil” men även då och då i samlad trupp mer eller mindre oorganiserat.

Läs mer på: www.sydkustenmarathon.se >


29 APRIL: SYDKUSTLOPPET – GUERILLA STYLE (ca 21 km)

Den numera klassiska halvmaran längs kusten från Stavstensudde till målet i Smygehuk arrangerades i åtta år, från 2009 till 2016. I år springer man samma sträcka och samma dag, men gratis och oorgansierat som ett ”gerilla-lopp”.

Läs mer på: www.sydkustloppet.se >


3 JUNI: NILS HOLGERSSON-LOPPET (5 och 10 km)

Ett annat klassiskt lopp i och kring Smygehamn som återföddes 2014 och bjuder på vackra vyer bland sädesfälten på den skånska slätten.

Läs mer på: www.facebook.com/event… >

Arrangör: Östra Torp


8 JULI: BACKYARD ULTRA SYDKUSTEN (ultra?)

Nytt lopp med premiär i år, och med ett originellt upplägg! Spring en runda som mäter 6706 meter med ny start varje timme. Om du klarar 12 varv i rad, så har du sprungit den magiska ultradistansen 50 miles som är ca 80,4 km. Kul idé som passar alla, varje löpare bestämmer själv hur långt man vill springa!

Läs mer på: www.swedenrunners.se/bus >

Arrangör: Sweden Runners


26 AUGUSTI: TRELLEBORGSLOPPET (5 och 10 km)

Det klassiska stadsloppet med start på friidrottsstadion och målgång i Stadsparken i samband med Palmfestivalen, sista lördagen i augusti.

Läs mer på: www.trelleborgsloppet.se >

Arrangör: IFK Trelleborg Friidrott


31 DECEMBER: SYLVESTERLOPPET (6,7 km)

Avsluta löparåret med ett klassiskt lopp mellan Trelleborgs gamla stadsgränser i väster (Albäcksån) och öster (Dalköpingeån).

Läs mer på: www.ifktrelleborgfriidrott.com >

Arrangör: IFK Trelleborg Friidrott


Dessutom finns ju fler motionslopp i triathlon, simning, cykel och orientering i samarbetet Trelleborg i Trim!

Läs mer på: www.trelleborgitrim.com >

Annonser